Slušaj PLAY i ideš na Apgrade!

Slušaj PLAY i ideš na Apgrade!

6. Septembar 2023

Apgrade number 7

Novo izdanje beogradskog festivala elektronske muzike vraća se u Luku Beograd.

Događaj koji tradicionalno obeležava kraj letnje sezone klabinga 15. i 16.septembra ugostiće esencijalan line up koji predstavlja diverzitet globalnog tehna, birajući izvođače koji posmatraju inovaciju kao imperativ.

Prvo veče Apgrade festivala u petak 15. septembra predvodi jedinstvena figura detroitskog i globalnog techna Richie Hawtin. Njemu se pridružuju vodeća palestinska tehno umetnica Sama’ Abdulhadi i berlinsko beogradski duet – Dr. Rubinstein uekskluzivnom b2b setu sa Tijanom T, dok lokalnu scenu predstavlja talentovani Matej Rusmir.

Program druge festivalske večeri, 16. septembra obeležiće Marcel Dettmann, simbol berlinskog kluba Berghain i izdavačke kuće Ostgut Ton. Pored njega nastupiće Curses koji vešto spaja elemente new wave-a i post-punka sa mračnim vokalima, gitarama i EBM estetikom, kao i Interstellar Funk, svestrani selektor i producent iz Amsterdama. Za uvodni set adekvatan ovakvom muzičkom spektru postaraće se naša umetnica nastanjena u Londonu – Johana.

U okviru dela programa nazvanog Prepare to Apgrade, u ranijem večernjem terminu na izabranoj gradskoj lokaciji, kao uvertira glavnom festivalskom programu nastupiće: u petak 15. septembra leftfield maestro Sacha Mambo uz podršku naše Stellarcompanion, u subotu 16. septembra mlada zvezda berlinske andergraund scene MSJY i kao njen domaći host Feloneezy.

Dosadašnja izdanja septembarskog Apgrade-a obeležili su nezaboravni setovi velikih imena scene kao što su Tale Of Us, Solomun, Laurent Garnier, Amelie Lens, Maceo Plex, Sven Väth, Dixon, Nicolas Jaar, Miss Kittin, Modeselektor i mnogih drugi. Kao kolektivno iskustvo vredno deljenja, Apgrade Festival je produžetak leta, i prilika da uz poslednje zrake sunca uživamo u vrhunskoj elektronskoj muzici. Slušajte Play radio svakog radnog dana i možete osvojiti ulaznice za Apgrade festival u Luci Beograd!