Beogradski Dečji Market

Beogradski Dečji Market

29. Maj 2024

Najveći porodični i dečji festival na otvorenom

Pozivamo vas da ovog vikenda posetite Beogradski Dečji Market - najveći porodični i dečji festival na otvorenom, koji će biti održan 01. i 02. juna od 14.00 do 21.00 na Ušću, na platou ispred Muzeja Savremene Umetnosti!

Pripremite se za vikend ispunjen smehom, kreativnošću i beskrajnom zabavom u prelepom ambijentu Ušće Parka. Ovaj događaj je savršena prilika za sve generacije da zajedno uživaju u raznovrsnim aktivnostima, izvrsnoj hrani, sjajnoj muzici i fantastičnoj atmosferi, tokom celog dana.

Beogradski Dečji Market okupiće preko 70 izlagača, jedinstvenih rukotvorina, igračaka, dekoracija, hrane, odeće i drugog. Na štandovima ćete imati priliku da pronađete unikatne proizvode umetnika, zanatlija i proizvođača i šansu da otkrijete i podržite talentovane, domaće kreativce.

Za mališane i juniore pripremljeno je mnoštvo zanimljivih radionica koje će ih uvući u svet znanja, kreativnosti i mašte. Bez obzira na to da li vaša deca vole umetnost, nauku ili zanatske radove, Beogradski Dečji Market ima po nešto za svakoga: prirodnjačke radionice, radionice slikanja po uzoru na najveće umetnike sveta, upoznavanje sa domaćim književnim autorima za decu, radionice na engleskom jeziku, heklanje i kumihimo, iscrtavanje medenjaka, izradu mozaik magneta, dizajn kostima, lutaka, maski, igre svesti i opustanja, razumevanje umetničkih dela, malu školu odgovornog vlasništva…Deca će imati savršenu priliku da kroz igru i zabavu steknu nove, praktične veštine.

Na najvećoj piknik zoni u gradu, posetioci će moći da probaju različite gastro specijalitete i uživaju u muzici tokom celog dana. DJ Timbe će vas zabavljati u subotu, dok će DJ DADA Selectah preuzeti binu u nedelju, obezbeđujući sjajnu atmosferu za celu porodicu. Ponesite svoje ćebence i sportske rekvizite ili ih iznajmite na licu mesta, udobno se smestite i uživajte u ukusnoj hrani i piću dok deca istražuju sve čarolije koje Beogradski Dečji Market nudi.

Ne propustite priliku da zajedno sa vašim mališanima uživate u pozorišnim predstavama i muzičkim nastupima posebno pripremljenim za njih. Bogata ponuda programa na glavnoj bini, garantuje da će svi posetioci, od najmlađih do najstarijih, pronaći nešto u čemu će uživati:

Predstava „Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu“, - Powered by SEKOPAK - koja na interaktivan način, kroz pesmu i diskusiju Bode Ninkovića, Jovice Tišme i Mirjane Trebinjac sa najmlađima, budi svest dece o reciklaži i zaštiti životne sredine otvara program prvog dana festivala u 16.00 h.

Music Art Project, koji pruža deci kreativno i organizovano vreme van ulica i da u bezbednom i inspirativnom okruženju kroz bogato muzičko iskustvo istražuju svoj potencijal, predstavlja dečji i omladinskih orkestar i hor „Muzika nade“, koji će izvodeći program “Ritam života” nastupiti u nedelju, drugog dana festivala, od 17.00 h. Dečji ansambl narodnih igara i narodni orkestar KUD Talija predstaviće se u subotu od 17.00 h. U nedelju, od 16.00 uživaćete u nastupu polaznika Guitar Art Academy

Hor OŠ Kneginja Milica, pod dirigentskim vođstvom Tamare Popović i Milene Miladinović, možete da čujete od 18.00 h oba dana festivala. Lutkarsko pozorište Pinokio – lutkarska predstava "Neposlušni Ćira" na programu je oba dana vikenda od 19.00 h.

Ovog vikenda provedite dva nezaboravna dana ispunjena raznovrsnim aktivnostima, kreativnošću i zabavom.

Pridružite nam se i obogatite svoje porodične uspomene na Beogradskom dečjem marketu.

Vidimo se na Ušću 01. i 02. juna od 14:00 do 21:00!

Organizatori: Udruženje Beogradski festivali i Udruženje Najjači Ukusi Srbije

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play