Kralj tehna osvaja Beograd

Kralj tehna osvaja Beograd

25. Oktobar 2023

Ovog petka u Hangaru - Dax J

Nakon impresivnog nastupa na Amsterdam Dance Eventu, Dax J, ikona savremene techno scene, stiže u Beograd ovog petka. U Hangaru Stage 3 Luke Beograd, u društvu lokalnih techno junaka Mite Concrete i Sutona, Dax J će još jednom dokazati beogradskoj zašto se smatra jednim od najvećih techno umetnika današnjice.

Od skromnih početaka na piratskim radio stanicama do naslovnica magazina i glavnih nastupa na svetski poznatim festivalima kao što su Awakenings, ADE i Time Warp, Dax J je ostao dosledan andergraundu i vlastitom izrazu. Njegov sirovi stil je nepokolebljivo osvojio srca publike i kritičara širom planete. Dax J nije samo DJ i producent, već i vizionar iza izdavačke kuće "Monnom Black", koja se izdigla kao platforma za umetnike koji dele sličnu estetiku.


Dax J-ova muzička evolucija nije samo putovanje, već muzička vizija koja je kulminirala hvaljenim albumom "Shades of Black" 2015. godine. Mixmag ga je nazvao "albumom meseca", dok ga je Hardwax opisao kao "brilijantno udaranje", a zauzeo je i prvo mesto na Juno Recordsu. Nakon tri godine Dax je izdao svoj drugi solo album "Offending Public Morality". Ploča je dobila podršku širom scene, uključujući i BBC Radio 1 koji ju je izabrao za svoje "najveće izdanje nedelje", a do kraja 2018. godine našao se na listama "Top 50 albuma godine" na DJ Magu, Tsugi i Apocalypse Magu. Treći studijski album "Utopian Surrealism" Dax J objavio je 2021, a Groove Magazine uvrstio ga je u "top 5 albuma godine", dok je numera "Simulated Reality" stigla i do Contemporary Art Expo-a 2021 u Pekingu. Prošla godina donela je četvrti album Dax J-a "Soul Enforcer", a Residents Advisor ga je opisao kao "izuzetno prikazivanje Daxove raznolikosti" kao umetnika.

Njegova strast i doslednost lansirali su ga na sam vrh savremene globalne techno scene i doneli su mu priznanja od strane Resident Advisora, Mixmaga, DJ Maga i Groove Magazine. Monumentalna zatvaranja i epski setovi postali su njegov zaštitni znak, a klubovi kao što su Berghain i Bassiani svedoci su njegove muzičke moći koja transcendiraju granice uobičajenog, kroz maratonske setove u trajanju od 10 sati.

Dax J @ Amsterdam Dance Event 2023

Dax J Closing Set @ Awakenings Festival 25th Anniversary 2022

Dax J Boiler Room x Eristoff "Into The Dark" DJ Set

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play