Bravo Ivana!

Bravo Ivana!

21. Avgust 2023

Zlatna devojka

Ivana Vuleta se u nedelju zlatnim slovima upisala u istoriju srpskog sporta.

Donela je Srbiji prvu titulu prvaka sveta u atletici, osvojivši zlato na Svetskom prvenstvu u skoku udalj u Budimpešti.

Vuleta je tako uz dvostruku olimpijsku šampionku Milicu Mandić stekla status jedne od najboljih srpskih sportistkinja u istoriji.

Devojka rodom iz Zrenjanina je u nedelju postavila i novi državni rekord skočivši 7,14 metara.

A zlato u Budimpešti je stiglo kao kruna blistave karijere tokom koje je Ivana osvojila 15 medalja na velikim takmičenjima u poslednjih deset godina.

Žetvu medalja je počela bronzom na SP 2013. u Moskvi, a potom je usledilo evropsko srebro 2014. u Cirihu.

Sledeće godine je opet bila bronzana na SP i evropski prvak u dvorani, da bi 2016. osvojila olimpijsku bronzu i prvu veliku titulu – evropskog šampiona uz srebro na svetskom dvoranskom prvenstvu.

Ivana je 2017. odbranila evropsko zlato u dvorani, a 2018. stiže i prva svetska titula, na dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Naredne godine stiže treće uzastopno evropsko dvoransko zlato, 2020. i 2021. nije bilo velikih takmičenja zbog koronavirusa, a onda stiže blistava 2022.

Ivana umesto Španović postaje Vuleta i sa novim prezimenom osvaja novo zlato, odbranivši svetsku dvoransku titulu na prvenstvu u Beogradu skokom 7.06m.

Nakon razočaravajućeg sedmog mesta na SP u Judžinu, osvaja evropsku titulu u Minhenu. U međuvremenu je osvojila Dijamantsku ligu u skoku udalj, četvrti put u karijeri.

Ovog avgusta je dostigla vrhunac svoje karijere zlatom u Budimpešti, pa je jasno da će narednog leta u Parizu pokušati da fantastičnu karijeru kruniše najvažnijom titulom – olimpijskom.


Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play