Objavljen je Aviciijev posthumni album

7. Jun 2019
465Album donosi 12 novih pesama na kojima gostuju Aloe Blacc, Chris Martin, Imagine Dragons i drugi.

Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, bio je mnogo više od producenta i DJ-a. Kroz njegove veličanstvene pesme milionima je bio prijatelj i saputnik u usponima i padovima. Nakon što je pre tri godine odlučio da neće više nastupati na turnejama, u dirljivom pismu je poručio obožavaocima da će nastaviti da stvara pesme sa kojima svako može da se poistoveti. Upravo se takve pesme nalaze na njegovom posthumnom albumu "TIM"

"TIM" je kolekcija 12 pesama koje je Avicii skoro u potpunosti dovršio pre prerane i tragične smrti, nakon čega su na inicijativu njegove porodice album priveli kraju njegovi najbliži saradnici. Izdanje je najavljeno singlom "SOS" koju je otpevao Aloe Blacc, poznat i kao vokal Aviciijevog hita "Wake Me Up".

Uz objavu albuma, danas je kao novi singl predstavljena i pesma "Heaven", koju su zajedno napisali i snimili Tim i Chris Martin još 2014. godine, a čiju produkciju je ovaj talentovani EDM producent dovršio 2016. godine. Takođe, jedna od prethodno dovršenih pesama je i "Heart Upon My Sleeve" sa Imagine Dragons, za koju je posthumno jedino izmenjen samo poslednji stih. 

Album "TIM" je od danas dostupan širom sveta, a svi ostvareni prihodi će biti donirani Tim Bergling ustanovi koju je pokrenula muzičareva porodica i koja se skoncentrisala na pružanje potpore u području mentalnog zdravlja i očuvanje okoline, teme koje su Aviciiju bile od velike važnosti.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Luka Matić radnim danima
od 14h do 18h
read more
Last Played On play radio