Instagram dobija sjajnu opciju

Instagram dobija sjajnu opciju

23. Januar 2023

Instagram je najavio novu funkciju pod nazivom "Quiet Mode", koja ima za cilj da pomogne korisnicima da se odmore od aplikacije i smanje anksioznost.

Pomenuta funkcija utišava dolazna obaveštenja, automatski odgovara na direktne poruke i postavlja vaš status na "In Quiet Mode" kako biste obavestili prijatelje da trenutno niste aktivni u aplikaciji. Kompanija će takođe podstaći tinejdžere da pokrenu ovu funkciju ako aplikaciju koriste kasno uveče.

Quiet Mode ažuriranje je jedna od nekoliko promena koje stižu, a koje takođe uključuje proširene alatke za roditeljsku kontrolu i druge alatke za upravljanje preporukama.

Funkcija tihog režima (Quiet Mode) nije tu samo kako bi korisnike podstakla da naprave pauzu, već se fokusira i na uticaje iz stvarnog sveta koji prate pokušaj da se na trenutak udaljite od aplikacije koju redovno koristite i od one u kojoj drugi očekuju od vas da budete dostupni.

Uz Quiet Mode, Instagram korisnici mogu da izaberu da naprave pauzu, da uče, spavaju ili da se na neki drugi način odvoje od apliakcije. Kada izađete iz tihog režima, aplikacija će vam ponuditi rezime onoga što ste propustili tokom pauze kako bi vam pomogla da nadoknadite propušteno.

Quiet Mode prvo stiže korisnicima u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a Instagram kaže da se nada da će ga uskoro uvesti u više zemalja.

Instagram je dodao i nekoliko bezbednosnih funkcija za tinejdžere, uključujući one za zaštitu privatnosti tinejdžera i smanjenje neželjenog kontakta sa odraslima, ograničavanje ciljanih oglasa, ograničavanje pristupa tinejdžerima sadržaju za odrasle i druge.

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play