Dizni obara rekorde

12. Decembar 2018
395Kompanija Volt Dizni i ove godine je ostvarila rekordnu zaradu, zahvaljujući hitovima kao što su "Black Panther" i "Avangers: Infinity War".

U bioskopima širom sveta "Diznijevi" filmovi su zaradili više od sedam milijardi dolara.

"Ovo je tek drugi put u istoriji da je neki filmski studio zaradio više od sedam milijardi dolara. Upravo je Dizni u filmskoj industriji prvi put premašio taj iznos 2016. godine s globalnim bruto prihodima od 7,6 milijardi dolara. Procenjuje se da su globalni bruto prihodi od ulaznica Vold Dizni studija 9. decembra iznosili 4.069 milijardi dolara, što je naš drugi rezultat na skali najboljih godina i treći u istoriji industrije", saopštila je ta kompanija. 

Podatak je objavljen uoči premijere Diznijevog filma "Mary Poppins returns", koja je zakazana za 19. decembar, a očekuje se da će zahvaljujući ovom hitu zabeležiti još bolje rezultate na blagajnama tokom praznika. 

"Trenutno su četiri od osam najuspešnijih ovogodišnjih svetskih premijera filmovi "Volt Dizni" studija, uključujući dva vodeća naslova na globalnom i tri na domaćem nivou" navode u Kompaniji "Dizni". 

Na prvom mestu je Marvelov "Avengers: infinity war" s prihodima od dve milijarde dolara, a sledi "Black Panther" sa zaradom od 1,35 milijardi dolara od ulaznica. Piksarov animirani film "Incredibles 2" zaradio je 1,24 milijarde dolara. Na skali bioskopskih hitova koji su u ovoj godini ostvarili najveće prihode od ulaznica nalaze se još "Ant-Man i The Wasp", "Solo: A Star Wars story" i "Ralph breaks internet", s prvim mestom po prihodima od ulaznica u severnoameričkim bioskopima tri nedelje zaredom.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Nataša Guberinić radnim danima
od 10h do 14h
read more
Last Played On play radio