Objavljene Grammy nominacije

8. Decembar 2018
393Reper Kendrik Lamar je dobio osam nominacija za američke muzičke Gremi nagrade, i vodi po nominacijama ispred drugog repera Kanađanina Drejka koji je dobio sedam.

Ovo je novi trijumf za američki rep koji ipak teško dolazi do najvećeg priznanja, album godine, koji je poslednji put dodeljen nekom rep albumu pre 14 godina. 

Kendrik Lamar već ima osvojenih 12 Gremija, od kojih pet za svoj album "DAMN" na poslednjoj dodeli. 

Ovog puta album koji prati film "Black Panther" doneo je Kendriku Lamaru, čije pravo ime je Kendrik Dakvort, najveći broj novih nominacija. Tridsesetjednogodišnji američki umetnik producent je albuma, doprineo je u pisanju svih numera i više njih je interpretirao. 

Iz ovogodišnjih nominacija su izostavljeni Bijonsi i Džej-Zija čiji album "Everything is Love" je pozdravila kritika ali koji nije nominovan ni u jednoj kategoriji. 

Među drugim velikim imenima koja fale su pevačice Tejlor Svift i Arijana Grande, kojih nema u vodećim kategorijama. 

Istovremeno spisak nominacija svedoči o mnogo više žena, čiji mali broj je bilo kritikovano u ranijim izdanjima Gremi nagrada. 

Pet od osam nominovanih u kategoriji albuma godine su žene- Kardi Bi, Kejsi Masgrejvs, Dženel Mone, Her i Brendi Karlajl takođe su nominovane u toj kategoriji uz Kendrika Lamara, Drejka i Poust Malouna. 

Šest od osam nominovanih za najboljeg mladog umetnika su žene, što se takođe smatra jednom od četiri glavne Gremi nagrade Gremi. 

Akademija za diskografsku umetnost, koja predstavlja profesionalce u muzici u SAD koja je kritikovana prilikom prošlogodišnje dodele od tada je sprovela niz reformi da bi faforizovala diverzitet u svom članstvu i na dodeli Gremi nagrada. 

Ceremonija uručivanja Gremi nagrada biće održana 10. februara u Los Anđelesu.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Nataša Guberinić radnim danima
od 10h do 14h
read more
Last Played On play radio