RHMZ najavio - stiže ledena Filomena!

14. Januar 2021
1089Beograd -- RHMZ na svom sajtu izdao najavu da u Srbiji slede ledeni dani, koji će trajati od 16.1. do 19.1.

Za vikend i početkom sledeće sedmice očekuje se veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima, dok dnevne temperature neće prelaziti nulu.

Reč je o ciklonu koji je prethodnih dana izazvao obilne padavine u Španiji i Portugaliji, donoseći sa sobom ekstremno niske temperature.

"Ovaj ciklon ići će preko Grčke ka Turskoj i Crnom moru, kasnije preko Rusije i Ukrajine pri čemu se povući hladnu vazdušnu masu. Upravo ti ledeni dani kod nas će stići od sutra, preko vikenda do ponedeljka. Međutim to ne znači da će temeprature biti znatno niske za ovo doba godine je to normalno, samo maksimalne dnevne temeprature neće prelaziti nula stepeni", naveo je meteorolog Đorđe Đurić za Blic.

U Srbiji se sutra i u petak očekuje raspon temeratura od 0 do maksimalnih 4 stepena Celzijusa, dok će se temerature za vikend i u ponedeljak kretati od - 5 do 0, u Beogradu će najniža biti do -2.

Ciklon koji je napravio ledeni haos u Španiji nazvan je Filomena.

"Najhladniji dan u seriji ledenih dana će biti ponedeljak i to posebno jutro. Gde će temperature biti čak - 10, a lokalno (na primer Sjenica) i 15 stepeni ispod nule", naveo je Đurić.

Od sredine sledeće sedmice, tačnije srede kreće otopljenje pri čemu će temerature u Srbiji prelaziti i 5 stepeni.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR read more
Last Played On play radio